Siirry pääsisältöön

Marraskuu


Itse olen talvi ihminen . Meillä on lunta todella vähän . Toivottavasti sitä sataa pian lisää. 

Olen lueskellut eri keskusteluryhmien juttuja koirien vaatetuksesta nyt kun talvi ja pakkaset ovat tulleet. Meidän koirat nauttivat pikku pakkasesta jolloin lumi ei tartu eikä ole märkää. 

 Muistan hyvin kun itselle tuli ensimmäinen käppänä . Ystäväni ompeli  minun pyynnöstä  erilaisia loimia koiralleni. Pukujakin kokeilin mutta totesin toivottomaksi hommaksi ......koira seisoo tönkkönä niin vasta se paleltuu. Vuosien myötä  olen todennut että hyvin tarkenee  lappalainen jolla on pohjavillaa ja peitinkarva. 

Me menemme pakkasilla lujempaa , emme jää paikoilleen. Tosi kovilla pakkasilla teemme niin lyhyen lenkin että koira ei palellu ... siinä ei minun mielestä mikään vaatetus auta kun ei itsekään tarkene. Jos on vasta nypitty niin silloin laitan villapaidan tai loimen päälle, mutta sekin riippuu siitä jääkö nypinnän jälkeen karvakerros vai ei. Muutoin en pue nuorille vauhdikkaasti  liikkuville koirille vaatteita. 

Vanha koira kuten meidän edesmennyt Lissu . Paleli iän myötä  herkemmin ja tarvi loimen pikku pakkasillakin ja sisälläkin välillä back on track loimen.
Koirasta näkee jos sillä on kylmä. Se mm.  köyristää selkää , tärisee ja kulkee töpöttävin askelin. Silloin se tarvii vaatetuksen jottei menisi lihakset aivan jumiin. 




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyvää Joulua

 

Kesä

Kesä ja kesäloma .  Aurinkoista kesää kaikille .  

Aurinkoista kesää kaikille

  Kennelneuvonta sekä tunnistusmerkintä asioita koskevissa yhteydenotoissa minut tavoittaa heidi.kennelneuvonta@gmail.com     tai puhelimitse 0405166814 .