Siirry pääsisältöön

pikkuisen kuulumisia ja muita ajatuksia



Talvi tuli . Ihana kun sisälle ei tule kuraa ja rapaa . Koirat ovat kaikki tällä hetkellä karvattomia , mutta onneksi hyvin ehtii uusi karva ennen kuin pahimmat pakkaset tulevat. Pikkasen ovat koirat meillä sairastaneet ja aiheuttaneet mulle huolta ja murhetta .  Nyt ennen lumen tuloa Levin kannuskynsi repeytyi pahasti metsälenkillä . Levi piti nukuttaa ja se piti eläinlääkärin toimesta poistaa. Todella kipeä oli Levin jalka. Elli on myös sairastellut . Ellillä on ollut takareidessä vuoden verran pikkuinen patti jota olen näyttänyt eläinlääkärille rokotusten yhteydessä. Eläinlääkäri oli silloin sitä mieltä että seurataan ja annetaan olla. Nyt syksyllä se kuitenkin yhtäkkiä alkoi kasvamaan vauhdilla isoksi. Ja sitten se puhkesi . Huh , mikä määrä siitä tuli " tavaraa" . Antibiootit ja kipulääkkeet ... sekä kun ei alkanut paranemaan niin piti käydä eläinlääkärissä niin että se avattiin ... eläinlääkäri teki  ison viillon joka minun piti sitten pitää auki monta viikkoa niin että märkä pääsi valumaan ulos. En tiedä kuinka syvällä asti on tulehdus ollut mutta ... nyt on suht ok . Toisessa jalassa huomasin myös patin jota Elli aristaa sekä korvassa .... kamalaa kun tuntuu että itselläkin käy kipeää kun koira on kipeä. Elli jää "eläkkeelle " viettämään sohvachampionin elämää. Ritan kanssa olemme lähdössä n . kuukauden päästä pikku lomalle Helsinkiin  lentäen  . Lissu mummo pääsi karvoistaan ja pääsee Ritan kanssa Kajaanin näyttelyyn tammikuussa. Lissu on oikea teräsmummo. Villi ja vallaton.
Sitten muutama sana muusta kuin omista koirista. Nyt näyttää yleistyneen pentue ilmoitukset joissa lukee , että - jos kukaan ei osta niin pennut lopetetaan . Säälistä ei kannata ikinä ostaa pentua. Kun ihmiset ostavat säälistä pentuja niin ....... syntyy uusia pentuja .... jotka lopetetaan jos ei kukaan osta .... ja niin kilisee pentutehtailijoiden kukkaroihin markat . Toinen juttu mikä näyttää yleistyneen on " uudet " koirarodut ... hmmm... joilla näyttää vielä olevan vanhemmat pikkasen eri rotua kuin pennut ja näitä myydään kalliilla hinnalla. Itse en maksaisi sekarotuisesta rekisteröimättömästä koirasta juuri mitään. Koiran pennun hankkijat . Suosittelen käyttämään aikaa pennun hankintaan . Ottakaa selvää. Älkää luottako hienoihin kotisivuihin - toisaalta päivittämättä jääneet kotisivut ei välttämättä ole merkki siitä että asiat ei olisi ok - älkääkä siihen että koirilla on iso liuta hienoja titteleitä . Vaan käykää aina katsomassa millaisissa oloissa pennut kasvavat . Olkaa tarkkoja siitä että ette tue pentutehtailijoita joille koirat eivät merkitse mitään muuta kuin rahaa. Nartuilla voidaan teettää pentuja jopa joka juoksusta - joka toiset pennut vain rekisteröidään - jos niitäkään. Tutustukaa kasvattajiin ja ottakaa selvää. Luotettava ja vastuuntuntoinen kasvattaja ei voi taata teille tervettä koiraa , mutta hän on tehnyt parhaansa ja on tukena niin hyvinä kuin huonoina hetkinä koko koiran eliniän .




 Elli

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyvää Joulua

 

Kesä

Kesä ja kesäloma .  Aurinkoista kesää kaikille .  

Aurinkoista kesää kaikille

  Kennelneuvonta sekä tunnistusmerkintä asioita koskevissa yhteydenotoissa minut tavoittaa heidi.kennelneuvonta@gmail.com     tai puhelimitse 0405166814 .